EFFT Gezinstherapie

Naast de behandeling van partnerproblemen en klachten van individuen is EFT ook een krachtige methodiek bij de behandeling van gezinnen. Emotionally Focused Family Therapy is helpt gezinnen "van binnen uit" sterker te maken. De therapie richt zich op het verstevigen van de onderlinge verbondenheid van de gezinsleden. Net als bij EFT ligt de nadruk op de emotionele relaties, nu tussen gezinsleden.

In EFFT komt het gezin in verschillende samenstellingen aan bod, er zijn dyadische gesprekken tussen ouders en de kinderen en daarnaast wordt het gezin als geheel gezien. Bij EFFT worden gezinsleden uitgenodigd toegankelijk te zijn  voor elkaar.  Veel aandacht wordt bested aan de gevoeligheid van kinderen voor problemen van en tussen hun ouders. 

Ook hier is het doel van de behandeling dat negatieve interactie patronen  doorbroken  worden en dat gezinsleden ervaren dat ze op een positieve manier met elkaar kunnen praten over hun gevoelens en behoeften. Daardoor ontstaat en meer veiligheid en vandaar uit meer ruimte voor de kinderen om zich te ontwikkelen.